Wednesday, November 24, 2010

E-BOOSTER//SAVE PETROL/JIMAT PETROL ~ 50%

 
 
 
 
 
 
NEW MODIFICATION as of june 2014





 
 

 






 



 


 


 

 

 
 





 
 
 
 
 









           OTHER PROJECT












          

107 comments:

  1. Salam, Macam mana nak jadi egen? kena pandai pasang ke bru bleh jd egen?or kita boleh bw customer ke bengkel berdekatan?

    ReplyDelete
  2. Malik,
    pengalaman saya berjumpa dgn owner sendiri yakni hisham,utk menjadi agent anda perlu membeli 5 unit ebooster ini sendiri..silalah berhubung dengan sham sendiri..

    dan juga saya sebagai seorang customer,
    sangat berpuas hati dengan sistem ini.kereta saya (myvi 1.3 auto) terasa lebih pikap dr sebelum ini.penjimatan?mmg jimat tp bergantung pada cara kita bawak kerete juge!

    ReplyDelete
  3. SAYA TELAH MENGGUNAKAN E-BOOSTER DAN HASIL NYA
    KERETA WAJA(A)1.6 PUTRAJAYA-MARANG TERENGGANU(479KM)=RM80

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuat la tu.. waja 4g18p.. rim 17.. tayar 215-45-17.. rim taiwan 8jj.. amat berat..

      bangsar-KT rm38-40 shaja.. sepanjang masa on aircond level 2 pusing full temperature.

      cruising 130-140kmj.. sesekali henjut 180kmj..

      perjalananan lebih 500km.

      Delete
  4. hi..sy berminat dgn e-booster ni..tp sy ada satu persoalan..adakah e-booster ini akan membatalkan warranty jaminan kereta perodua alza sy?

    ReplyDelete
  5. sy nk tau ngapa kena sambung kt waiper (+)???
    dlm bekas tu ada plat apa yg sebenarnya??

    ReplyDelete
  6. sy pakai Savvy...
    mcn mna nak latak kat depan kerana ruang sempit??
    ada idea x???

    ReplyDelete
  7. cliff : elok tanya SC Perodua utk kepastian.saya pernah tanya kalau masuk NGV boleh void warranti.

    jaa7336 : smbg wayar wiper sebab nk bagi Ebooster berfungsi secara otomatik on bila suiz kunci dihidupkan, dan off sebaliknya.

    dalam bekas 5 Elektrod Katod dan Anod drpd Stainless Steel 304.

    savvy boleh pasang di hadapan dekat radiator.

    ReplyDelete
  8. salam saya ada 1 soalan.setiap kali nak tukar air kene campurkan air suling dgn katalis tu ke?katalis tu benda apa dan nak dapatkan kat mana?..

    ReplyDelete
  9. wslm..tuan blog xjawab saya tolong jawab ye.
    ya,apabila air menjadi karat sbb salah masuk air selain air suling/tiada pikap setelah sekian lama mungkin maka perlu bilas tank ebooster dan kena buat bancuhan baru(air suling dan katalis)
    katalis sejenis bahan alkali sebagai pemangkin supaya arus elektrik dapat melalui air utk memecah ikatan kovalen oksigen dan hidrogen.

    boleh beli dengan saya atau tuan blog ini.

    ReplyDelete
  10. slm,nk tny....kalo sya dtg ke bengkel senawang boleh trus pasang ke??? hrga ad beza x??? lg 1 kalo sya contact ejen yg brdktn, ejen bole dtg psg x??? ke dorang pos je...????

    ReplyDelete
  11. sy ada dgr dari kawan yg pernah pakai sistem yg lebih kurang macam ni (sy tak diberitahu apa brand) dan setelah 6bulan ada masalah. piston head berlubang..... adakah ini side effect nya?
    Adakah tindak balas hydrogen kuat & boleh merosakan piston?

    ReplyDelete
  12. piston head berlubang?

    Ada tak sesiapa yang dah pakai produk nie bertahun-tahun. boleh komen sikit.

    ReplyDelete
  13. Bismillah.tindak balas Hidrogen tak menyebabkan piston berlubang..kes ni berlaku pada wira 1st model 3 4 tahun lps,owner pakai hidrogen lama dah xde masalah..dalam masa yg sama owner pakai spark plug yg kuat n power/mahal kot..owner duk kwsn senawang gak mgkn dekat2 situ..tapi pakai hidrogen bkn ciptaan En Hisyam..apa yg pasti api yg kuat dengan petrol yg sedikit punca piston berlubang.perhatikan sumbu pelita kenapa x habis terbakar?sbb ada bekalan minyak yg cukup.bila minyak habis sumbu pon kna makan dek api..api plug kalau kuat tapi minyak xcukup jawabnya makan piston lah..wallahu a'lam

    ReplyDelete
  14. Ada sesiapa yg pakai Kia carren yg dah pasang ebooster. Ada apa2 komen

    ReplyDelete
  15. salam , saya guna kereta volvo 940 cc2400 .
    ade tak pengguna volvo memasang ebooster ?

    ReplyDelete
  16. Salam..

    Firdaus Al Hassan, saya berminat hendak beli katalis dari anda.. bagaimana hendak hubungi anda??..berapa RM? dan bnyak mana kuantitinya??? atau anda boleh hubungi saya di email miraee13@yahoo.com atau di nombor 019-9042658. Saya merupakan pengguna baru Ebooster..memang ada perubahan pada kereta saya.

    ReplyDelete
  17. Untuk pasaran Alor Setar,
    Sila hubungi 017-4695694 (Fuad) - Alor Setar, Kedah.
    Sila buat tempahan masa dan tarikh pemasangan.

    ReplyDelete
  18. saya tertarik dgn alat ini.Sy memiliki volvo 240,2000cc.Saya lihat dlm iklan ada diselitkan yg volvo dpt jimat 20sen bg setiap kilometer.Ada tak owner yg telah memasang alat ini?
    Soalan terakhir,setelah membeli alat ini.Berapakah kos yg perlu ntuk membeli air suling dan kaltis?Saya tahu air suling tu tak sampai RM2 tp bgmana kos kaltis pulak?

    ReplyDelete
  19. berapa harga katalis jika saya hendak beli

    ReplyDelete
  20. assalam..
    sy pernah membaca artikel dari USA (HHO) yg setiap pengguna yg menggunakan produk ini memerlukan " flashback arrestor " , kalau tidak , semasa kita menghidupkan injin,injin akan "meletup" dan mengakibatkan injin mati sekejap. dlm soalan ini ialah , adakah barangan ini telah dilengkapi alat "flashback arrestor"?
    email sy ialah wff2635@gmail.com

    ReplyDelete
  21. Mahathir dan Dwin: pm saya 0136377823
    Sahnor: ebooster xperlu eletronik tambahan. bergantung kpd penciptanya.ada elektronik tambahan harga pon xdapat rm 280..boleh cecah rm 400 yg kecil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam en firdaus, :)
      maksud sy flashback arrestor adalah 'paip kecil' utk mengelakkan pembakaran dari enjin ke saluran gas yg dibekalkan dari ebooster. alat elektronik yg en firdaus maksudkan ialah 'PWM' iaitu Pulse-width modulation. Alat 'PWM' ini ialah utk mengawal paras oksigen masuk ke dlm enjin. Selalu nyer enjin EFI memerlukan alat ini; dan jika enjin EFI tidak menggunakan 'PWM', enjin akan 'confuse' disebabkan oleh kemasukan gas hidrogen + oksigen kedlm enjin kereta. :)

      Delete
    2. ebooster xda/xperlu flasback arrestor. xberlaku backfire

      Delete
  22. Saya cadang nak pasang pada Proton Exora saya. Ada tak sapa2 yang dah pasang pada Exora? Ada apa2 komen tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelanggan saya pasang yg ebooster besar rm 450..mmg ada kesan pada exora..last2 dia bawak member rekemenkan ebooster.terbaik!

      Delete
  23. Salam, sy tinggal d area Hulu Kelang, dulu sy pernah pakai hidrogen generator tapi selalu elektod menjadi karat, sy menggunakan air tapis d campur sodium, adakah E-Booster akan menjadi masalah spt yg pernah sy alami? Adekah E-Booster perlu relay? Sy menggunakan Citra dan Estima TCR11 Super Charge.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.ebooster pakai air suling,insyaAllah xkarat.masalah tuan tidak akan berulang. relay option sahaja..nak pasang boleh xpasang pon boleh.Citra dan Estima boleh.

      Delete
  24. Saya baru seminggu pasang e-booster. Hasilnya...kereta nissan sentra 00' sy capai 190kmh dgn sgt pantas hanya dgn separuh throttle. Bawa lajupun 10% jmat dlm tgn. So far blum try long distance lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. syabas,kami tumpang gembira dapat membantu!

      Delete
  25. A'kum. nak tanya klau ebooster ni pkai kat nissan bluebird2.0 tahun 1989 bleh ke?

    ReplyDelete
  26. slm,saya guna kereta camry 2.2 tahun'95,yg mana lagi sesuai kecil atau yg besar?

    ReplyDelete
  27. pakai yg kecil sbb xde ruang utk yg besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dh psg yg besar,hasil mmg bagus tp kualiti penutup booster mengecewakan (cair)

      Delete
  28. Salam,Saya nak pasang kat Estima 3.0 v6..any comment?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. pakai yg kecil sebab tiada ruang. boleh upgrade utk prestasi maksimum.

      Delete
  29. Nak pasang tapi takot void warranty pulak, kreta xsempai setahun lagi, mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pusat servis produa masjid tanah xder masalah sbb dia xvoid warranty saya.try tnya SC masing2.

      Delete
  30. Salam..kalau sye nk psang kt ven mitsubishi delica sy..sy nk kne pakai yg bsar ke yg kcik....?
    Mnta komen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. pakai yg besar lagi baik sbb kuat bawak beban.

      Delete
  31. salam,sy dh pasang kt camry sy,hasil ny mmg memuaskan JB~KB guna petrol cuma RM 100 tapi masalah ny cuma penutup e booster kurang kualiti(cair)

    ReplyDelete
    Replies
    1. as-salam encik ghani, encik gune model camry yang mane ye? saye pengguna ngv, ingatkan nak cube produk ni tp risau kot kurang berkesan ke. saye ada camry svx-02 2200cc tahun 1999. gune ngv mmg jimat, tp bile mendaki bukit tu mmg ibarat kereta takde minyak la jadinye so kena amik lajak siap2 haha. nak minta encik ghani cerita skit pro&cons gunekan produk ni jika tak keberatan sbb macam nak ambil yg besar tu kot2 la ade extra power untuk kereta berat ni =)

      Delete
  32. Salam ..saya berminat nak pasang pada Perdana V6 saya ...tuan firdaus boleh rekemen ..mana lagi jimat di banding NGV ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. ebooster jimatkan petrol. NGV ialah murah,bukan jimat :)

      Delete
  33. E-booster memang memberangsangkan.
    Untuk pesona 1.6 auto, bolehkan dipasang menggunakan e-booster bersaiz besar? terima kasih

    ReplyDelete
  34. persona 1.6 boleh pakai yang besar.lagi best.giler kuasa woo

    ReplyDelete
  35. salam..sy dah gune e booster hmpir 2 bulan untuk krete myvi 1.3 auto...minyak memang jimat..dlu a setar ke rawang isi 50 minyak memang rapat...skrg blik rawang minyak ade 2 bar lg...dan satu lg dlu ble pagi panas enjin wap je keluar..skrg ble panas enjin air menitik...so pakai e booster..x rugi...

    ReplyDelete
  36. salam,boleh pasang dekat kereta wira 1.5 magma engine x,ada sesiapa sudah mencuba produk ini untuk proton wira?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sangat wira 1.5 magma.asalkan enjin dalam keadaan balik pasti ada penjimatan maksimum.InsyaAllah

      Delete
    2. bagaimana pula dengan penjagaan produk ini?

      Delete
  37. Salam aidil fitri suma, saya pemilik toyota rush..ada sesiapa(toyota rush)yg boleh bagi komen setelah menggunakan ebooster?

    ReplyDelete
  38. Salam,
    Saya nk pasang di power of dream saya Civic 1.7...boleh kee..
    yg kecik ke yg besar...ape beza yg kecik n yg besar tuh..tolg uraikan..

    ReplyDelete
  39. Salam...
    Ade sesapa dah psang kat Honda Civic Eg8 Manual....
    Cmne ye...ada prubahan ke....
    Mhon reply sgera....
    TQ....

    ReplyDelete
  40. chevrolet 1.8 pernah dipasang e-booster? Kalau ada boleh beri pandangan?

    ReplyDelete
  41. salam,

    saya berminat utk pasang e-booster ni..tp still takot if ada side effect pew2..sy pkai persona 1.6 auto..any comments? n lg 1, kete sy ni x sampai sthn lg, cmana dgn warranty nty ye? ada sapa2 owner persona yg dah try e-booster nie?

    ReplyDelete
  42. Kancil 850 sesuai x pakai? Sy di baling kedah. Cm na sy nk dptkannya kalo bminat?

    ReplyDelete
  43. Kancil 850 sesuai x pakai? Sy di baling kedah. Cm na sy nk dptkannya kalo bminat?

    ReplyDelete
  44. Kancil 850 sesuai x pakai? Sy di baling kedah. Cm na sy nk dptkannya kalo bminat?

    ReplyDelete
  45. Kancil 850 sesuai x pakai? Sy di baling kedah. Cm na sy nk dptkannya kalo bminat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuai. no agen ada di atas. call saya pon boleh 0136377823

      Delete
  46. Salam, saya pasang di Chery 2.0. Tapi tidak ada pejimatan. Tolong tuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm. periksa ebooster ada bubble halus naik x? kalau air berbuih mcm air sabun dipermukaan perlu buat bancuhan baharu.tq

      Delete
  47. Salam Tuan, mohon penjelasan untuk pasang pada Toyota Avanza 1.3 Auto, perlu saiz kecil atau yang besar? Bayaran on sites atau bank in? Credit card macam mana? Terima kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.
      boleh pilih. recommend yg besar sbb gas 3kali ganda dan utk mpv.
      sms nama, alamat penuh dan jenis kereta ke 0136377823 utk mmbuat tempahan melalui pos laju.

      info lanjut www.eboostergenerator.blogspot.com

      Delete
  48. salam, saya baru terbaca ebooster ni di paper hari ni. Boleh x jelaskan berapa capacity setiap tangki air tu? contohnya, yang kecik tu boleh tahan sampai brapa kilometer?

    TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. <1500ml utk -+1500km utk myvi 1.3cc. lain cc kereta mungkin berbeza.

      Delete
  49. Salam, boleh pasang kat Mitsubishi Lancer 2008? Yg kecik ke besar? Tq

    ReplyDelete
  50. Boleh ke saya guna E-Booster pada Kancil 660 tahun 1999?

    ReplyDelete
  51. saya dari sabah guna kancil 850,benda ni boleh pasang sendiri ke,senang ke nak pasang?
    ada agen tak kat sabah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh DIY manual disediakan.sgt mudah. call me firdaus 0136377823.

      Delete
  52. dari mula digunakan berapa lamakan e-booster ni bolih dalam keadaan baik, atau pun jangkahayatnya berapa lama

    ReplyDelete
    Replies
    1. 3tahun. jaga air JANGAN cmpur air bateri@mineral.

      Delete
  53. saya wan,memiliki proton gen2 cps ada sesiapa yg pernah pasang alat nie pada kereta gen2 cps?comment please..ipoh-tol gurun-jeniang-tol gurun-sg petani RM60.00..ok ke?then jln town ipoh RM30.00 dapat dalam l/k 140km..

    ReplyDelete
  54. Salam.. ntah komen sy ni admin reply ke x sbb byk komen kt atas sy pm xsmpat nk bca smpai hbs. Sy nk tnya. Sya ada pakai alat pnjimat myk dn pnstabil volt jenama i cha***. Soalannya.. bleh ke sy pasang lg bnda ni

    ReplyDelete
  55. Saya guna e booster kat persona (A) dah hampir 5 bulan, tapi penjimatan yang didakwa tu tak ketara lansung. Sebelum pakai rm10 = 60km, lepas pakai pun lebih kurang je............... Mohon penjelasan.

    ReplyDelete
  56. sy dh pkai setahun lebih pd waja.mula2 ok tp pas setahun benda ni mcm dh x funtion.sy nk tahu warranty ngn maintanance bnda ni....time pasang xde plak di bgtau

    ReplyDelete
  57. Assamualaikum...sy pkai wira 1.5 se..minyak sy skrg mmg kuat..sy dok area kulim..mcm ne sy nk pasang ebooster ni??

    ReplyDelete
  58. ada beza ke pakai yang kecik ngan besar
    saya confius
    (owner wira 4g92 A)

    ReplyDelete
  59. yg besar sesuai untuk mpv,cc 1.6 keatas.

    ReplyDelete
  60. selain air apa ada dlm ebooster....

    ReplyDelete
  61. Slm,,,bleh x pakai d toyota ke70 , injin 1.3. Yg mana sesuai yg besar ke kecik?

    ReplyDelete
  62. Saya pakai honda odyssey RA1 2.2cc..penggunaan minyak setakat ni adalah rm4 untuk 20km..saya pakai icharge..ada tak sesiapa pakai kereta yang sama dgn saya berapa penggunaan minyak kalau tanpa menggunakan apa2 penjimat.dan ada tak tentimoni yang dah pasang e booster dan nak tahu penjimatannya,dlm testimoni tak ada kereta honda oddyssey. just nak buat compare mana yang lebih baik disini..

    ReplyDelete
  63. Assalamualaikum..
    saya baru menggunakan e-booster sebulan yang lepas pd kereta persona 1.6 A. dari segi prestasi enjin amat memuaskan. tak perlu tekan minyak sangat bila mendaki. cuma dari segi penjimatan minyak tak begitu ketara( 8.2 liter/100km).berbeza sgt dgn testimoni di atas (5.2 liter/100km)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam.terima kasih kerana menggunakan produk kami.testimoni dan data di atas berdasarkan minyak RON 95 RM1.90 SELITER.

      Delete
  64. Salam, dimana nak dapatkan produk 5mps untuk kereta Isuzu Trooper Bighorn 3.1 Diesel TDI... Kat KL macam mana nak dapt dan pasang. Terima kasih.

    ReplyDelete
  65. Askum saye Wan berminat nak pasang e booster ni saye tinggal di bandar sri permaisuri cheras,boleh ke datang ke tempat saye?saye pakai waja manual tahun 2002.betul2 berkesan ke?

    ReplyDelete
  66. market harga sekarang rm350....kalau saya mahu ambil 5 unit berapa harga untuk harga 1 unit yang boleh awak beri???adakah awak akan beri dengan harga rm350 seunit atau lebih atau kurang daripada itu????tolong reply.....

    ReplyDelete
  67. kalau awak boleh beri dengan haga seunit kurang daripada rm270 insyaallah saya akan ambil 10 unit....

    ReplyDelete
  68. Ada warranty x klu guna e-booster ni? 1 tong tu pakai air biasa ke air suling

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 tahun.kena guna air suling.refer pada manual di ats

      Delete
  69. As Salam..Kalau kat Teganu mana nak Contact utk pemasangan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lihat di bahagian ejen dan installer

      Delete
  70. honda odessey RB1 boleh masuk tak? ruang enjin sudah padat macam tak ada ruang lagi kat mana nak selit benda ni.

    ReplyDelete
  71. Saya dok dgkil..cane nak pasang

    ReplyDelete
  72. Xde ke no phone ke hape bro...

    ReplyDelete
  73. sori bro..lambat reply..kat atas tu kan banyak nombor talipon.nombor den pun ado

    ReplyDelete
  74. Sonata 2.0 tahun 2002 sy dah pernah pasang beberapa tahun lepas tp x berapa ada perbezaan, apa bezanya produk sekarang dan dulu? Sy berminat nak tahu kalau ada sesiapa yg pakai sonata guna alat ini utk tahu perbezaan sebelum dan selepas, tq bro

    ReplyDelete
  75. Salam,exora bold Turbo boleh pasang tak benda ni ?

    ReplyDelete